Mentsük meg a Földet!

MENÜ

 Magyarország

 

Mi várható Magyarországon?

 

Itthon minden évszak melegebb lesz – tavasszal 3,5°C-kal, nyáron akár 4,5°C-kal is emelkedhet a hőmérséklet. Még szárazabb nyarakra és még csapadékosabb telekre számíthatunk. A csapadék évi átlagos mennyisége a jelenlegihez képest akár 33%-kal is változhat, amely gyakrabban zúdul majd koncentráltan, égszakadás formájában hazánkra.

Nyaranta a folyók vízszintje a felére apadhat, a talajvízszint folyamatos csökkenése pedig tartós szárazsággal fenyeget az Alföldön. A várható drasztikus változások nemcsak a természetes élővilágot, a mezőgazdaságot és az anyagi javainkat veszélyeztetik, de közvetlen kockázatot is jelentenek egészségünkre: a hőhullámok okozta halálesetek száma várhatóan növekedni fog.

 

 

 

Forrás: A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2009-es „Zöld tippek” kiadványa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

  • Klímaváltozás
    2009-12-31 18:48:41

    Az EU élén jár a klímaváltozás elleni globális harcban. Az európai vezetők megállapodtak abban, hogy 2020-ig 20%-kal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az EU az energiafelhasználást 2020-ig 20%-kal kívánja csökkenteni az energiahatékonyság javításával, a megújuló energia arányát pedig 20%-kal szeretné növelni!

Asztali nézet